Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία εκατοντάδων παρευρισκόμενων τελέστηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας, την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Ελεύθερνα του Ρεθύμνου. Τα εγκαίνια του έργου-σταθμού για τον πολιτισμό της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, σε μια εντυπωσιακά λιτή αλλά ουσιαστική τελετή. Παρόντες, επίσης, ήταν κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής, ακαδημαϊκής, επιστημονικής, επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής διεθνούς σκηνής αλλά και εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου (Μητροπολιτικό Νέας Υόρκης, Λούβρο, Βατικανό, Sabbanci κ.λπ.), καθιστώντας τα εγκαίνια του Μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας μας για το 2016.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κο Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κο Γιώργο Μαρινάκη και την Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, κα Αναστασία Τζιγκουνάκη, οι οποίοι τίμησαν τα εγκαίνια με την παρουσία τους και τόνισαν τη μοναδικότητα του έργου. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επιστημονικός υπεύθυνος και δημιουργός του έργου, Καθηγητής Νικ. Χρ. Σταμπολίδης, ο οποίος σε μια συγκινητική ομιλία ξεδίπλωσε την τριαντάχρονη πορεία των ανασκαφών και την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου του αρχαιολογικού πάρκου και του Μουσείου.

Ακολούθησε δρώμενο με απόσπασμα από τους «Κρήτες» του Ευριπίδη, σε απαγγελία της ηθοποιού Κ. Διδασκάλου, καθώς και Χορός Κουρητών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων, υπό τη συνοδεία της λύρας του Βασίλη Σκουλά. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του Μουσείου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, και αποκλειστική ξενάγηση από τον Καθηγητή Νικ. Χρ. Σταμπολίδη.

Αφήστε ένα σχόλιο